top of page

FYSISK YOGA

(ASANA)

Den klassiske yoga adskiller sig fra den mere fitnessorienterede yoga. For mig er yoga en unik metode, der fjerner spændinger i kroppen og forbereder den til mere dybdegående øvelser. At kroppen bliver stærk og smidig får du med i købet.

Klasserne gennemføres i et moderat tempo, hvor hver enkelt laver øvelserne efter sit eget bedste. Det fine ved den klassiske yoga er, at der ikke findes en “perfekt” måde at lave øvelserne på. Du vil mærke effekten af yogaen, uanset hvor langt du når ind i stillingerne. 

Da alle har forskellige forudsætninger, er det ikke muligt at sammenligne sig med andre, når man laver yoga. Kom derfor som du er, og for din egen skyld. 

Fysisk yoga

ÅNDEDRÆTSØVELSER

(PRANAYAMA)

Den måde vi trækker vejret på, afspejler vores følelsesmæssige og mentale tilstand, fordi åndedrættet står i direkte forbindelse med nervesystemet.

I alle situationer i livet reagerer vi ved at trække vejret på forskellige måder: den hurtige overfladiske vejrtrækning hos en vred og ophidset person, eller det stille og rolige åndedræt vi finder hos et sovende barn.

Da vi i årenes løb er blevet "vant" til at reagere på visse situationer med særlige mentale og følelsesmæssige mønstre, har vi også dedikeret disse situationer tilsvarende vejrtrækningsmønstre. Men da følelser og tanker gennem nervesystemet påvirker vejrtrækningen, kan du også gøre det modsatte:
Med regelmæssige åndedrætsøvelser kan du opdage og ændre dine lange, indgroede, følelsesmæssige og mentale reaktionsmønstre.

Åndedrætsøvelser

AFSPÆNDING

(YOGA NIDRA)

Den stress mange af os oplever i hverdagen opstår på grund af øget aktivitet i den sympatiske del af nervesystemet. Forskning har vist, at en korrekt udført afspænding reducerer denne aktivitet, og giver en mere effektiv regenerering end en lur eller en tur i stolen foran fjernsynet.
 
Hemmeligheden bag en sand afspænding er, at du aldrig bliver bedt om at slappe af. At slappe af ved hjælp af viljen er nemlig ikke muligt. I stedet bliver du guidet igennem din krop, din vejrtrækning, din fysiske tilstand og mentale symboler. Med denne etablerede og systematiske vejledning udløses den afspænding tilstand. 

Det er vigtigt, at vejledningen er den samme hver gang. Så føler underbevidstheden sig selv tryg, og du får lettere ved at falde til ro.
 
I Yoga Nidra ligger du behageligt på ryggen og følger den guidede afspænding.

Afspænding

MEDITATION 

(MAUNA)

Den fysiske yoga frigiver spændinger i din krop. Meditationen hjælper dig med at opdage, hvor spændingerne har sin oprindelse.

Med Mauna arbejder vi med bevidstheden. Ved at sprede din opmærksomhed udad, kan du lære at opleve dine omgivelser som en helhed. Denne helhedsoplevelse hjælper dig til at møde livet præcis, som det er, uden at ville undgå eller undertrykke noget. Nogle ting i livet kan man ikke ændre, men ved hjælp af Mauna får du lettere ved at acceptere dem. Med regelmæssig Mauna vil din hverdag blive lettere, og du vil fortsat hvile i dig selv. Til meditationen kan du sidde behageligt på en stol.


På det tantriske meditationshold lærer du også de meditative øvelser Ujjayi og Tratak.

Meditation
bottom of page